Gastblog: Tegenbericht

By Kjeld

Terwijl onze vrienden de wereld bereizen, zijn er ook mensen (zoals de meeste lezers hier) die thuis zijn gebleven en als leunstoelavonturiers mee gaan met Kjeld en Marielle. Fantastisch plan was het natuurlijk. Lekker op reis gaan en iedereen een beetje lekker maken met mooie verhalen en foto’s. Ik lees ze met veel plezier maar het heeft mij bewogen om ook een keer in de digitale pen te klimmen om hun te laten weten hoe het in Rotterdam gaat. Een tegenbericht zeg maar. Ik zal me even voorstellen. Ik ben Erwin, Borrel is mijn bijnaam en ik ben een vriend van Kjeld en inmiddels de afgelopen jaren ook van Marrie (ja ik mag al Marrie zeggen). Ik voetbal met Kjeld in NSVV 5, we gaan samen naar Sparta, concerten, kijken wielrennen en drinken regelmatig samen een biertje (of 10).

Z’n gangetje 
Makkelijk praten vanaf de andere kant van de wereld met je gat in de zon, lurkend aan weer een cocktail. Als Kjeld en Marrie dan aan mij vragen hoe het hier gaat, dan zeg je al snel “gewoon, z’n gangetje”. En het gaat ook z’n gangetje. De verhalen van het reisduo zijn altijd vermakelijk. En laat ik eerlijk zijn. Toch spannender dan mijn verhalen. Ik heb zelf ook al een aantal stempels in mijn paspoort mogen sparen, en als je langere tijd weg bent geweest valt het op dat, wanneer je weer voet op Nederlandse bodem zet, dat er eigenlijk niet zoveel is veranderd. Iedereen doet nog zijn ding. Mensen gaan gewoon verder. Hoe anders is het als je weg bent. De tijd vliegt, je ziet dingen die je nog nooit zag. Leert nieuwe mensen kennen en maakt veel mee.

Niets gemist joh
Eigenlijk kun je bij terugkomst vaak zeggen dat je niet zoveel gemist hebt. Hoe anders is het bij Kjeld en Marrie. Ze zijn nog niet eens terug zult u denken. En dat klopt. Maar er zijn nu al zoveel dingen gebeurd dat ik al vast kan vaststellen dat ze niet kunnen zeggen dat ze niets gemist hebben. Eigenlijk doel ik meer op Kjeld. Die heeft nu al heel veel gemist. En ik weet dat hij er van baalt, maar tussen al die mooie foto’s en verhalen vond ik het tijd voor een beetje tegengas.

IMG_2871De dubbel
Zoals ik zei gaan Kjeld en ik altijd naar Sparta. Nu is dat niet de meest aansprekende club als het om prijzen pakken gaat. Het laatste kampioenschap dateert van 1959 en de laatste prijs was de KNVB beker in 1966. Niet echt veel zeg maar. Sinds wij geboren zijn hebben we zelfs nog nooit een prijs gepakt maar zijn we wel al twee keer gedegradeerd met Sparta. Tot 11 april jongstleden. Sparta wist zich tot kampioen van de eerste divisie te kronen. Een waar volksfeest op het Kasteel. Iedereen het veld op, de spelers op de schouders, polonaise met BREUER en de schaal op het Kasteel! Niets gemist joh…

DSC_8493Nog zo’n succes verhaal hebben we met NSVV. Ook een echte prijzenpakker…. 21 jaar geleden was de laatste prijs gepakt. Wij waren eigenlijk te jong om dit echt mee te vieren. Maar u voelt hem al aankomen. Ook NSVV wist, geheel tegen de verwachting in, weer eens een kampioenschap te pakken. Een waar volksfeest op het sportpark. Iedereen het veld op, de spelers op de schouders, polonaise met de voorzitter en de schaal voor NSVV! Niets gemist joh…

Blijf maar lekker reizen
Jullie zijn bezig aan een fantastische reis! Jullie moeten vooral door blijven gaan en blijven genieten! Stiekem missen wij jullie heel erg. Kijken we met gemengde gevoelens naar alle mooie foto’s en kijken we reikhalzend uit naar jullie volgende blog. We willen, denk ik allemaal met jullie ruilen. Op naar Nieuw-Zeeland en dan snel weer thuiskomen hoor! Of nee.. Blijf maar lekker reizen zolang het leuk is en de portefeuille het toelaat. Enjoy life!

Tot slot
Omdat jullie je bucketlist al zo goed als afgewerkt hebben wil ik er voor jullie een paar bijvoegen. Graag bewijsvoering via deze site.

– Bezoek een buitenlandse voetbalwedstrijd
– Ga door met reizen tot minimaal december
– Doe een ballonvaart
– Gooi een sneeuwbal naar elkaar
– Fiets door Christchurch
– Verkleed je als een Hobbit
– Leer de Haka
– KJELD) Laat echt je baard en snor een half jaar staan
– MARRIE) Laat een tattoo zetten (Enjoy …..)

Succes!

X Borrel

6 thoughts on “Gastblog: Tegenbericht

 • Kjeld en Marrie 29 mei 2016 at 08:09 Reply

  Ha die Borrel,

  Bedankt voor je inzending! Echt een verrassing en een super leuk stukje om te lezen. Wij genieten hier heerlijk mee vanuit onze camper. Inderdaad, helaas heb ik het één en ander moeten missen op voetbalgebied en daar baal ik enorm van. Voornamelijk van Sparta. Dat avondje in de kroeg na de wedstrijd haal ik graag in als we terug zijn. Verder is het fijn om te lezen dat het goed gaat daar en alles gewoon doorgaat. Het zou ook wat zijn, als Rotterdam of Numansdorp op z’n gat lag bij afwezigheid van Kjeld en Marrie.

  Ondertussen toeren wij hier rond in een camper over het Noordereiland. Nieuw-Zeeland is een verademing na de 1200 borden rijst en temperaturen van boven de 35 graden. De regen, frisse wind en milde temperaturen doen ons goed.

  We zullen ervoor zorgen dat we een aantal bucketlist items kunnen afvinken, maar dat Hobbit puntje kun je vergeten. We hebben een hekel aan die fantasiefilmpjes. Doe ons maar Toy Story.

  Geniet van de zomer!
  Groeten van je vrienden Kjeld en Marrie

 • Caroline 29 mei 2016 at 09:45 Reply

  Top Erwin!

 • Yo 30 mei 2016 at 16:05 Reply

  Jammer zeg, die Hobbitfoto had ik wel leuk gevonden :). Dan maar wachten op het filmpje van de Haka! Zou toch leuk zijn als dat geïntroduceerd kan worden op het Kasteel, ter ondersteuning van de Spartamars.
  Toffe reis zijn jullie aan het maken zeg. Ik kreeg de link doorgestuurd van Cindy Bakker. Echt heel gaaf. Heel veel plezier daar, enjoy NZ. Oja en mochten jullie nog naar het Zuidereiland gaan en twijfelen over Milford en Doubtful Sound. Wij zijn naar Doubtful Sound geweest, was echt prachtig en een stuk minder crowded dan Milford Sound.
  Groetjes uit het ook altijd gezellige en mooie Rotterdam 🙂

  • Marielle 7 juni 2016 at 00:21 Reply

   Yo! bedankt voor je berichtje, wat leuk! Kjeld ziet wel wat in die Haka inderdaad, dus de beelden volgen;) het zuidereiland staat als volgende op de planning, daar gaan we zeker even een kijkje nemen nu we er toch zijn. We horen van iedereen dat dat nog mooier moet zijn dan het noordereiland en dat vinden we al prachtig, dus ik ben benieuwd! Milford hebben we ook al een hoop over gehoord, maar Doubtful Sound nog niet, dus goeie tip, thanks:)!

 • Wim 31 mei 2016 at 21:45 Reply

  Mooi verhaal Erwin.

 • Sjoerd 6 juni 2016 at 00:15 Reply

  Haha vet verhaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.