Hey ho, let’s go!

By Kjeld

Bam, daar is die dan. De eerste blog van een hele reeks, gaan we maar even vanuit. Laten er heel veel vette foto’s en verhalen mogen volgen. Want dit is de website waar we onze avonturen op bijhouden tijdens de reis van onze dromen. Om er gelijk maar een cliché tegenaan te gooien. Maar eigenlijk is het gewoon om jullie jaloers te maken natuurlijk. Want ook in de tijd waarin iedereen altijd mobiel en online is, kun je eigenlijk gewoon zonder website, maar zo houden we jullie zo af en toe op de hoogte.

De voorbereiding is in ieder geval in volle gang. We hebben al aardig wat stappen ondernomen die simpelweg moeten. Denk aan de spannende stap om daadwerkelijk een enkeltje te boeken richting het startpunt, in ons geval Oeganda (waar ligt dat dan?). Maar ook aan het opzeggen van de huur, het halen van prikken en het opzeggen van onze baan horen bij die grote beslissing.

De komende weken moeten we nog wel wat zaken regelen zoals visa, de auto schorsen, de inboedel opslaan, een aantal verzekeringen opzeggen, pasfoto’s maken en nog wat van dat soort dingen. Zolang het maar voor begin december gedaan is, want zondag 6 december is het zover! Dan vliegen we via Doha naar Oeganda om daar onze trip te starten. De route hebben we in ons hoofd, maar de exacte plannen en reistijden niet, zodat we ruimte overhouden voor het onverwachte. We hebben immers toch alle tijd. De grote lijn gaat van Oeganda via Rwanda, Tanzania, Malawi, Zambia naar de Victoria Falls om van daar uit door te gaan naar Azië. Vliegen op Bangkok en dan via noord-Thailand naar Myanmar, Laos, Cambodja, Maleisië en Indonesië.

Verder zoeken we nog een nieuwe plek voor onze blije goudvissen Patrick en Speedy Gonzalo. We hebben onze plannen verteld aan onze maatjes en het deed ze niks, het liet ze ijskoud. Maar deze sprankelende beestjes zijn niet veeleisend en houden van regelmaat. Ze zijn gek op Nederlandse tijden en ontvangen dan ook maar al te graag eten rond de klok van zes. Patrick is de grootste van de twee en een waardige opvolger van wijlen Stick. Hij ziet er sierlijk uit door zijn manen en tuitige lipjes, maar mist een beetje goud. Het is een soort schimmel-goudvis met een hard van goud. Speedy Gonzalo daarentegen, Speedy is zijn roepnaam, is de gouden gladjanus van de twee. Gek op snelheid en groeit als kool. We hebben Speedy nog niet heel lang in huis maar als opvolger van Gonzalo doet hij alles boven verwachting. Beide aarden super snel en voelen zich als een vis in het water in ieder huishouden zonder katten. Patrick en Speedy worden geleverd inclusief kom, plant, steentjes, visvoer en superfood. Let us know, wie maakt ze blij?

One thought on “Hey ho, let’s go!

  • Borrel 3 november 2015 at 14:53 Reply

    Wel Normaal doen hoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.