Uganda in 3 minuten

By Marielle

Weg uit de hectiek van Kampala. Op naar het achterland van De parel van Afrika, oftewel Uganda. We startten met een safari door het Murchison Falls National Park. Hier hebben we naast de supersterke waterval ook heel veel wilde beesten gespot. De olifant liet zich zien, de krokodil, evenals veel giraffen, diverse soorten antilopen, een beetje leeuw en allerlei apen. Het nijlpaard kwam het dichtstbij. We sliepen daar in een tent op een grasveld en in de nacht werden we allebei wakker van het geluid alsof er een combine voorbij kwam. Dit bleek een nijlpaard te zijn die rond onze tent aan het grazen was en met zijn dikke billen nog even het tentdoek deed schudden. Still alive. Na deze dolle beestenboel zijn we halverwege de terugreis naar Kampala uit het busje gestapt om op eigen vervoer verder te gaan.

Alhoewel, eigen vervoer dekt eigenlijk niet echt de lading. De matatus (lokaal minibusje, licenced to carry 14 passengers volgens de tekst op de zijkant) deel je hier namelijk met minimaal 16 mensen, nog wat kinderen en een stel kippen tussen je voeten. Bedenk daarbij ook de hobbelige wegen (African massage) en gebrek aan deodorant en je hebt Afrika pur sang.

Tot nu toe hebben we vooral geslapen bij communities waar we voor een habbekrats een tropisch hutje bewoonden. Deze liggen vaak net buiten de bewoonde wereld. Veel wilde dieren rondom je slaapplaats, schitterende natuur en je komt lekker in gesprek met de lokale bevolking. De koude douches, gebrek aan stroom en andere luxe nemen we voor lief.

Zaten we gister nog in Kabale, zijn we vandaag de grens over gestoken naar Rwanda. Dicht bij de berggorilla’s inderdaad. Maar de 600 dollar voor enkel de permit was ons toch wat te gortig, dus zijn we onderweg voor de chimpansee trekking gegaan. En dat was super vet! We hebben er, na een korte wandeling door dicht bebost gebied, een stuk of 30 gezien! Zowel op de grond als hoog in de bomen. Marielle was oog in oog met haar lievelingsdieren en glundert nog na als ze dit leest. Zelfs het feit dat we vanuit de bomen onder gepiest en bekogeld met vruchten werden, liet haar koud. Minder handig was dat de fotocamera het na 10 minuten bij de aapies, pardoes begaf. Batterij leeg. Hier maakten we opnieuw kennis met het zwakke stroomsignaal in het achterland van Afrika. Maar de gave herinnering is er; chimpansees check!

Voor nu dus Rwanda, we zitten in Gisenyi en willen langs het meer naar beneden om dan door te steken naar de hoofdstad Kigali, op weg naar land nummer drie. Kerst en Oud & Nieuw zijn we dus in het land van de duizend heuvels ofwel milles colines, want oui oui Frans is hier de voertaal, even wennen weer.

Verder gaat alles goed en genieten we. Merry Christmas!

Bekijk hier de foto’s

This entry was posted in Afrika

9 thoughts on “Uganda in 3 minuten

 • Carlijn 23 december 2015 at 19:35 Reply

  Ouwe vakantieredacteur! Mooi verhaal!

  • Marielle 24 december 2015 at 13:01 Reply

   Thanks! en ik heb ‘m niet eens geschreven;)

 • Janny 24 december 2015 at 14:38 Reply

  Mooie foto,s ,leuk om jullie reisverhalen te lezen, voor jou Marielle een beetje thuiskomen. Wensen jullie een mooie kerst in het land van de duizend heuvels,en een sprankelend 2016 toe.
  Liefs uit een bijna zomers Bavel (15 gr) Janny & Peter.

  • Marielle 28 december 2015 at 06:48 Reply

   Bedankt! het is alweer voorbij, maar ik hoop dat jullie ook fijne dagen hebben gehad en alle goeds voor het nieuwe jaar!

 • Lisa 25 december 2015 at 13:37 Reply

  Klinkt goed en ziet er super uit!! Jaloers! Geniet van elke seconde!! En fijne kerst ook daar! Groetjes Lisa

  • Marielle 28 december 2015 at 06:49 Reply

   Thanks, komt helemaal goed:)!

 • Jord 29 december 2015 at 12:09 Reply

  Gaaf hoor!

 • Opa Nieuwkerk 1 januari 2016 at 18:40 Reply

  Beste Kjeld en Marielle.
  Hierbij de beste wensen voor het nieuwe jaar!
  Veel plezier toegewenst.
  Groeten Opa Nieuwkerk

  • Marielle 3 januari 2016 at 10:46 Reply

   Heey Opa, wat leuk! Voor u ook de beste wensen. Groetjes uit Tanzania. Liefs, Kjeld en Marielle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.